malcolm
my name is x
En Beğenilen Yazar Sırası
:
4
Toplam Başlık Sayısı
:
34
Toplam Puanı
:
286
Toplam Giri Sayısı
:
264
Bu Ayki Puanı
:
26
En Aktif Yazar Sırası
:
4
ismet inonu vs mustafa kemal
malcolm
Cenaze Törenini izlemeye gelen Çanakkale Savaşları’nın İngiliz Komutanı Mareşal Lord Birdwood Halkevi balkonunda, Ankara. (21 Kasım 1938)
Mustafa Kemal in cenazesi istanbulda 9 gun kaldiktan sonra Yavuz Zirhlisiyla Ankaraya getirilmisti(o kadar niye bekletildi oda bilinmez) Inonu Istanbuldaki torene katilmamisti cunku o gunlerde kendisi meclisteydi fakat ankaradakine katilmisti ve protokol geregi en onde yuruyordu ama yuruyuş esnasinda bir anda Celal Bayar(basbakan) protokolu bozup inonunun yanina geldi ve inonuye "Pasam Mustafa Kemal'i son bir kez gormek istemez misiniz?" diye sordu bunun uzerine inonu naaşin yanina gitti 3-4 dakika kadar durdu (aralarinda ne gecti bilmiyoruz).
Herneyse artik naaşin defnedilme zamani gelmisti ama bir dakika Mustafa Kemal siradan bir mezara gomulemezdi cunku o siradan bir insan degildi Ataturk'tu yahu.Ona bir kabir yapilmaliydi Anitkabir.Evet eger Ataturk'un mezarini defnetmezsen halk isyan eder ama eger onlari bir vaatle kandirirsan saf saf kabul ederler tam olarak boyle olmustu.Inonu Ataturk'e dev bir kabir uygun gormustu halkta bunu kabul etmisti ama boyle bir kabir bir anda yapilamazdi bu yuzden Inonu kisa bir sure zaman istedi o kisa sure 15 sene surecekti ve kabri Inonu degil Celal Bayar tamamlaticakti.
Mustafa Kemal'i tarihten silme projesi başlamişti.Peki bu nasil yapilmaliydi.Once tabiki basini kullanmak gerekirdi o donem suanki gibi heryerde gazeteler yoktu ama basin yinede cok etkiliydi.
Gordugunuz uzere buyuk ölü, o öldü,buyuk ölüye son ziyaret vs. (bi ceset yada kelle demedikleri kalmiş)peki neden sıklıkla ölü kelimesi secildi sebep basit o öldü unutun ulaan denmek istendi.Ilerleyen zamanda Mustafa Kemal alehtari yazilar artinca universite ogrencileri bir ara bu gazeteleri taşladi fakat fazla etki etmedi.
not:Tan gazetesi bu ulkeye her turlu ahlaksizligi getiren ilk gazetelerdendir.Şöyle diyeyim gazete yazilarindan ziyade resimleriyle meşhur olmuş.
Herneyse basin tamamdi simdi sira naaşin muzede bekletilmesindeydi boylece Mustafa Kemal'in ruhu ebedilikten cikip herhangi bir eşyaya donuşucekti o artik sonraki yaziya
ismet inonu vs mustafa kemal
malcolm
Rus uçağı düşürülmesi ve Rusya'nın açıklamaları neyi gösteriyor ?
malcolm
akil almaz idam cezalari
malcolm
Türkler Nasıl müslüman oldu
malcolm
medeniyetler tarihi
malcolm
Süleyman tapınağı
malcolm
Vecihi Hürkuş
malcolm
Osmanlının yıkılmasını hızlandıran şahsiyetler
malcolm
Türkiye'de Neden Azınlık Milliyetçiliği Var
malcolm
Adını siz koyun
malcolm
İlber Ortaylı ve Murat Bardakçı Gibi İsimlerin Popüler Tarihe Kayması
malcolm
Haşhaşiler
malcolm
Oktay sinanoğlu
malcolm
Sinanogluyla ilgili yanlis hatirlamiyorsam ABD nin dilininde bozulmasina karsi durmustur.Dusunceleri tum dilleri korumak adinadir.Doktor yerine Dr. profesor yerine prof. gibi kisaltmalara karsidir bunlarin dili bozucagini dusunmektedir.Zaten bu dusuncelerinden dolayida amerikalilarin gozunden dusmustur.Biz ise zaten hic bir zaman sahip cikmadik öldugunde haberlerde bu haber cikicak mi diye merak edip haberleri izledim ve malesef cikmadi zira ayni donem baska bir unlu oyuncu ölmustu insanlar boyle bir bilim adami yerine onu konusuyordu.
drone
malcolm
Kuzu, yola döşenen bombaların kablolarını havadan tespit edebilen sistem üzerinde çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Dronelerle yerin altındaki bombaları belirleme ve el yapımı patlayıcıları görebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Tamamen başarıya ulaşamadık ama çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda bombaların kabloları belirlenebiliyor. Diyelim ki bir alana askeri yeşil branda çekildi. Droneyle bu brandayı belirleyebiliyorsunuz. Hiperspektral bantlara göre bitkinin yeşiliyle askeri brandanın yeşili aynı değil. Dolayısıyla kablolar belirlenebiliyor. 100, 200 metre veya 1 kilometre yükselen droneleri vurabildikleri için başka bir çözüm bulmak gerekiyor. Bunun için kafa yorduğumuz projeler var. Bu bilgileri de gerekli makamlarla paylaşıyoruz."
Bombanın yeri tespit ediliyor
Kuzu, azot veya nitratla yapılan bir bombanın dedektörle tespit edilebileceğini aktardı.
Başka bir çalışmalarının da olduğunu dile getiren Kuzu, "Mesela bir askeri aracın 50 metre önünde giden bir droneye dedektör takılabilirse azot ve nitratla yapılan bomba tespit edilebilir veya droneler vasıtasıyla önceden alınan görüntüyle durumları tespit edilebilir. Tabii keskin nişancılar bu tür durumlarda droneyi vurabilir. Belki bir drone kaybetmiş olursunuz ama bombanın da yerini tespit etmiş olursunuz." ifadelerini kullandı.
Dedektörün tırnak boyutunda küçük bir parça olduğunu vurgulayan Kuzu, bunun droneye monte edilebileceğini bildirdi.
Droneye takılacak 500 gramlık kamera ve dedektörle bombanın tespit edilebileceğine dikkati çeken Kuzu, şöyle devam etti:
"İnsansız Hava Araçları (İHA) ile ilgili yeni bir çalışmamız var. İHA'larda yüksek irtifalarla ilgili iç proje açtık. Çok uzun süre havada kalan ancak 30 bin feete kadar giden İHA'lar var. Mesela ANKA bunlardan biri. Bir de uzun süre havada kalarak 55-60 bin feette giden İHA'lar var. Bizim 60 bin feete kadar giden İHA'larla ilgili prototip çalışmamız var. Projemizi bitirirsek İHA'ların yerden gözükmesi ve vurulması imkansız olacak. İHA'nın ses çıkarmaması lazım. Bunun için başka çözümler üretmeye çalışıyoruz. Havada uzun süre kalması için kanatlara hidrojen yakıtların konulması gündemde."
"Uçakla tarlaların görüntüleri çekiliyor"
Doç. Dr. Lokman Kuzu, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan sözleşme kapsamında pamuk ve mısır ürünleri için Şanlıurfa'da 50 kilometrelik bölgenin görüntülerinin uçaktan çekildiğini belirtti.
Çalışmanın tarım alanlarının daha verimli kullanılması için yapıldığı bilgisini veren Kuzu, şöyle konuştu:
"Çiftçiler, Çiftçi Kayıt Sistemi'nde tarlaya ne ekeceklerini beyan ediyor. Çiftçi, 'Buraya pamuk veya buğday ektim' diyor, halbuki başka bir şey ekiyor. Biz onu şu anda belirleyebiliyoruz. Mısır ektim deyip de başka bir ürün ekenler uçaktaki kamera sayesinde tespit edilebiliyor. Mısır ekeceğim deyip kenevir veya haşhaş eken olursa bu da dronelerle tespit ediliyor. Bu projenin devamı gelecek. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile anlaştık. Üniversitenin Haymana'da bir çiftliği var. Orada kontrollü ekim yaptırıyoruz. Bir drone aldık ve bu dronenin üzerinde hiperspektral kamera var, 220 banta bakıyor. Üniversite hocalar bazı yerlere çok gübre veya su bazı yerlere de az gübre veya su veriyor. Bu sayede bitkilerin hiperspektral imzalarını çıkarıyoruz. 18 bitki üzerinde çalışıyoruz. Şu anda ciddi bir başarı elde etmiş durumdayız. Rekolteden sağlıklı büyümeye kadar birçok şeyi belirleyebiliyoruz. Türkiye'de buna ihtiyaç var. Dünyada da bu konuda çok ciddi çalışmalar var. Biz şu anda o trendi yakalamış durumdayız. Öz kaynaklarımızla bütçeler ayırıyoruz ve arkadaşlarımızı yetiştiriyoruz."
kaynak-yeni şafak
Tarihin en büyük yalanı
malcolm
Tarih ve Tekerrür
malcolm
İnsansız Hava Araçları
malcolm
İdam Cezası Gelmeli Mi?
malcolm
Cengiz han türk müydü ?
malcolm