• evet arkadaslar bu başlik altinda eski medeniyetleri anlatabilirsiniz
  • oncelikle gavat kelimesinin nerden geldigini anlaticam.

     islamiyet oncesi iran medeniyetinde bi adam cıkmiş ve ateşle konuştugunu iddia etmiş.kisa suredede fazlaca sayida mürid toplamiş.Ayrica sayisi hiç artip azalmayan hep 1000 kişi olan bide ordusu varmis.Tabi halk arasinda popularitesi hizla artmis ve dönemin iran hukumdari Gavat(Kavat) a kadar ulasmis.Gavat bu adami yanina çagirmis ve maharetini göstermesini istemiş.Buyucu ateşe seslenmiş ve ateş cevap vermiş.Gavat şok yaşamiş ve kisa sure sonra oda bu adamin muridi haline gelmis.Buyucu ne soylerse hukumdar Gavat'ta arkasinda durmuş fakat buyucunun sapkin düşünceleri varmiş ve herkesin karisi herkese helaldir gibi şeyler soylermiş.Hukumdar Gavat'ta halka buyucunun arkasinda oldugunu buyucuye katildigini gostermek icin kendi karisini buyucuyle paylaşmis.Yalniz hukumdarin oğlu zeki bi adammis ve ateşle konusulamiyicagini biliyomuş ve Buyucunun peşine adamlar takmiş.Meger olay şuymuş buyucu 1000 askerinden birini gorevlendirir asker atesin yanicagi duvarin arkasina gizli bir bölmeden gecer.Buyucu ses verdiginde asker duvarin arkasindan bagirirmiş.Gavat'in oglu babasina hadiseden bahsetmiş fakat direk buyucuye saldirmak mantikli bi yol degil cunku en nihayetinde onunda 1000 askeri var.O yuzden bi plan yapmislar buyucuye gidip demisler ki ordunu 5 er 10 kişilik guruplar halinde şu tepenin arkasina göturucez hepsine altindan zirh yaptik onlara giydiricez en son sen tepeye cikip ordan altinlar icinde ordunu goruceksin eger zirhlari burda dagitirsak halk altinlari kapmak icin saldirabilir ama 1000 kisi hazir olursa kimse cesaret edemez demisler.Zaten Gavat buyucu ne derse yaptigi icin buyucu hic işkillenmemiş.Ve cokta hosuna gitmiş tamam demiş.ordu sirayla 5 er 10 ar tepenin arkasina goturulmuş.En son buyucu goturulmus gel altindan ordunu gör demisler buyucu tepeye bi çikmiş 2000 tane ayak buyucunun butun ordusunu baş aşagi(sadece ayaklari disarda kalicak şekilde)kuma gömmüşler.Buyucuyude başi disarda kalicak sekilde gömmuşler ki ordusunun ne hale geldigini gorerek ölsün.

    Suan genelde anadoluda kullanilan gavat(karisini kizini acik giydiren erkeklere derler) kelimesi burdan gelirmiş
  • @malcolm bence bunları ayrı başlıklarda da açmalıyız ki google'da aratanlar da bu güzel bilgilerden faydalansın. Ben de Kamikaze'nin nereden geldiğini anlatayım.

    Kamikaze özellikle 2. dünya savaşında Japonların kullandığı bir intihar saldırısı şekli olarak bilinir. Japonlar bombardımanlarda yetersiz kalınca Amerikalıların hiç beklemediği bir şekilde insanları ölüme gönderme yöntemi geliştirmiş ve pilotlarına "ölümcül görev" olan kamikaze görevi vermeye başlamıştır. Japon pilotlar bombardımanlara aldırmadan uçaklarını doğrudan Amerikan gemilerine sürmüşler ve 1 Japon pilotu 1 gemi dolusu Amerikan askerini beraberinde ölüme götürmeyi başarmıştır.
    Peki bu kamikaze kelimesi nereden gelmektedir?

    Aslında Kamikaze Japonya'yı Moğol istilasinden kurtaran kutsal rüzgarlara verilmiş bir addır. Yani Kamikaze aslen bir tayfun adıdır.
    13. yüzyılda Cengiz Han’ın torunu Kubilay Han, Japonya’yı ele geçirmek için bir deniz donanması oluşturur ve Japonya'ya doğru yola çıkar. Donanma öyle güçlüdür ki Japonya'ya ulaştıkları anda feth etmeleri çok kısa sürecektir. İşte tam o anda koskoca Moğol donanması 2 büyük tayfunla karşılaşırlar. Bu tayfunlara dayanamayan Moğol donanması çareyi geri dönmekte buldu. Keza zaiyat da verdi. En neticesinde Moğolların geri döndüğünü anlayan Japon rahipler özellikle Shinto rahipleri veya keşişleri bu tayfunların duaları sonucunda oluştuğuna inandılar ve bu tayfunlara "kutsal rüzgar" yani kamikaze adı verdiler.
    Bilim adamları yıllarca bu olayın hikaye mi yoksa gerçek mi olduğunu araştırdılar ve sonunda bu tayfunlara Pasifikteki (tobkz: el nino ) salınımlarının neden olabileceğini buldular. Yani Kamikaze Japonya'yı Moğol istilasından kurtaran kutsal rüzgarlardı.
  • Piramitlerin yapımında Mısırlı kölelere günde 4 litre bira içirdikleri söylenir.

Bu konuda 1 sayfada toplam 4 adet üst yorum vardır.

  1. Yeni Konu Ekleme

    Bu alana yazacağınız yazı sizin konu başlığınız olacaktır. Eğer konunuz var ise listelenecek, eğer konunuz yok ise yeni konu ekleme sayfasına yönlendirileceksiniz. Konu başlığınızı yazdıktan sonra ileri butonuna yada enter butonuna basınız.

  2. Arama Butonu

    Arama butonuna basarak sayfaya yönlendirileceksiniz.