malcolm
my name is x
En Beğenilen Yazar Sırası
:
4
Toplam Başlık Sayısı
:
34
Toplam Puanı
:
286
Toplam Giri Sayısı
:
264
Bu Ayki Puanı
:
26
En Aktif Yazar Sırası
:
4
Kut-ül Ammare Muharebesi
malcolm
çiçek hastaligi
malcolm
Süleyman tapınağı
malcolm
Osmanlının yıkılmasını hızlandıran şahsiyetler
malcolm
ustelik sadece karisina degil sarayda guvendigi insanlarada planlarini anlatmisti baktigimiz zaman fatih sultan mehmed sakalimin tek teli bir sonraki adimimi bilse koparir atarim diyo yavuz ayni sekilde devlet idaresi boyle olmak zorunda kimseye guvenemezsin genc osman malesef hata yapti ve bunu caniyla odedi.
yeni cerilerim cürretine gelince Yeni çeriler oteki turlu zaten ölucez bundan baska şansimiz yok diyerek buna kalkisti ve aslinda planlari Genc Osman'i öldurmekte degildi sadece tahttan indirmekti ama bir adam(ismini umuttum simdi) eger genc osmani öldurtmezse genc osmanin tekrar basa gecip intikamini almasindan korktu ve cellatlar yollayip genc osmani bogdurttu.Daha sonra 4. murat basa gecip yenicerilerin liderlerini tek tek öldurup kalan herkese bir gun boyunca biat ettirip o yenicerilerle bagdat i feth etti ama 4. muradtan sonra yeniceriler tekrar isyanlara basliyicakti.Cunku bi kere hukumdar kaninin tadini aldilar artik isyan cikarmakta cekinmeyeceklerdi.
Osmanlının yıkılmasını hızlandıran şahsiyetler
malcolm
çiçek hastaligi
malcolm
malcolm x
malcolm
Rahatda durmuyucagiz
-Malcolm X-
TARIHIN EN GUCLU IMPARATORLUKLARI
malcolm
Şangay Beşlisi
malcolm
Malum Sali gunu Tayyip Erdogan ve Putin bir gorusme yapacak ve o gorusmeden muhtemelen hepimizi ilgilendirecek bir karar cikacak. Peki bu karar ne olabilir?
Bundan 3-4 sene once AB'ye ek seçenek olarak Şangay İşbirligi Orgutune Tayyip Erdogan tarafindan katilim konusu gundeme getirilmisti ancak fazla konusulmadan tekrar rafa kaldirildi. Fakat bu kez iş ciddi AB idam cezasiyla ilgili asla izin vermeyiz diyerek ruzgar yapip dururken. Tayyip Erdoganda bunu iplemedigimizi ve darbenin arkasinda batili devletlerin oldugunu defalarca tekrarladi ki bu AB'yle isimizin tamamen bittigi kanitlar. Bu ŞİÖ'nun isteklerinden biri olmakla beraber yeterli degildir
Ilk adi Şangay Beşlisi(Kazakistan, Kirgizistan, Tacikistan,Rusya ve Çin)olan oluşumun daha sonra aralarina Ozbekistan'in da katilimiyla 6 ulke olup adini da Şangay Isbirligi Orgutu olarak degistirmesiyle ortaya cikmistir. Uzun zamandir hicbir devleti kabul etmeyen bu orgutte Turkiye suan diyalog partneridir ki bu en alt seviyedir bunun bir ustu gozlemciler olup gozlemci devletler arasinda Iran ve Hindistan gibi guclu devletlerde bulunmaktadir gozlemcininde ustu uyelerdir ki onlar saydigimiz 6 devletten ibarettir. Yani bu orgut eger Turkiyeyi icine almak isterse muhtemelen sinir komsumuz Iran'i da almak zorunda kalacaktir.
Peki nedir bu orgutun amaci;
Orgutun asil amaci Amerikayi Asya'dan def etmek oldugundan Amerika veya Nato ile isbirliginde olan hicbir ulkeyi kendi icinde barindirmaz. Yani Turkiyenin ŞİÖ'ye girmek istemesi halinde Nato dan ayrilmasi ve Incirlik Ussu'nu kapatmasi gerekmektedir. Amerikanin Fetoyu vermeyecegini goz onunde bulundurursak vede Tayyip'in Kasimpasali oluşunu, bu ihtimal benim gozumde artik olabilecek birsey gibi gozukuyor.
Turkiye'nin ŞİÖ ile isbirligine gitmesi halinde dunyada neler degişir?
1-Muhtemelen en buyuk degisim Suriye de yaşanacaktir. Turkiyenin Rusya ve Iranla ayni safa gecmesi halinde Tayyip Erdogan Esad'i kabul etmek zorunda kalacaktir yada en azindan ortak bir sonuca varip Esad ailesinden herhangi birini başa gecirebilirler.
2- Rusya artik PKK ya silah dagitamayacagindan PKK ve PYD'nin tek silah dagiticisi olarak Amerika kalacaktir.
3- Turkmen dagida muhtemelen rahat birakilacaktir.
4- Israil kendini bolgede yalniz hissedeceginden sozum ona kendini savunma amacli nukleer silahlarini yenilemeye gidecektir.
Osmanlı Ordusu'nda Deliler
malcolm
bu adamlar inanilmaz çevik ve bu çevikliklerini bozmamak adina ufak silahlar kullaniyolar şiş, kisa kilic vs. e hal boyle olunca bu kucuk silahlar hemen kiriliyo veya düşüyo o zaman napicaksin iste o zaman icinde elleri var ellerini silah haline donusturen manyaklar ki bu ellerle atlari bile öldurebiliyolarmiş el darbesi almiş at kafataslari bulunmuş.Bu adamlar bu kadar çevik hareket ederken haçli askeri ne durumdaydi onlarda tam tersi baştan aşagi zirh ve aşiri ağirlardi yazik garibim bi attan dustuklerinde oyle kaskati yerde duruyolardi ayaga bile kalkamiyolardi.Ki mohacta o koca koca silahli askerler 1.5 saatte bu adamlarin karsinda yok olup gittiler
kiyafetleride bi garip kartal kanatlari atin kafasinin ustunde aslan kafasi arkasinsa kaplan kafasi gibi garip şeyler takiyolar ve bu dusmani gercekten korkutuyo nitekim avrupalinin korktugu asker bizim yeniceriler degil hep bunlar olmustur.
Pir olarak hz. Omeri secmeleri cok ilginc osmanlidaki butun asker guruplari kendilerine pir olarak hz Aliyi secmistir sadece deliler hz Omer i secmistir sebebide şu hz. Omer çok celalliymis bi olay oldugunda hemen kilicina sarilirmiş onu peygamber efendimiz sakinlestirirmiş.Bu adamlarda kendilerine Hz. Omeri daha yakin bulmuşlar.
Ve saç stilleri kafalari tamamen kazitilmiş sadece kafalarinin arkasinda bi at kuyrugu var onunda sebebi şuymuş bu adamlar abdestli savaşa giren adamlarmis e dusmanda cenabet bu sebepten eger dusman kafami keserse bana dokunmasin sacimdan tutup atsin kafami derlermiş
Resim atmayi bilsem bu konuyla ilgili bi kac resim atabilirdim varmi resim atmayi ogreticek cengaver şu sol alttaki isarete basiyom olmuyo
savaş teknolojisi
malcolm
Divan Şiirleri
malcolm
Felekler yandı âhımdan murâdım şem'i yanmaz mı
Kamu bîmârına cânân deva-yı derd eder ihsan
Niçün kılmaz bana derman beni bîmar sanmaz mı
Şeb-i hicran yanar cânım döker kan çeşm-i giryânım
Uyadır halkı efgânım gara bahtım uyanmaz mı
Gûl-i ruhsârına karşu gözümden kanlu akar su
Habîbim fasl-ı güldür bu akar sular bulanmaz mı
Gâmım pinhan tutardım ben dedîler yâre kıl rûşen
Desem ol bî-vefâ bilmen inanır mı inanmaz mı
Değildim ben sana mâil sen ettin aklımı zâil
Bana ta'n eyleyen gâfil seni görgeç utanmaz mı
Fuzûlî rind-i şeydâdır hemîşe halka rüsvâdır
Sorun kim bu ne sevdâdır bu sevdâdan usanmaz mı
Fuzuli
Joseph Goebbels
malcolm
ismet inonu vs mustafa kemal
malcolm
1937 de bir tartismasada nyon konferansinda cikti italya nin ispanya limanlarini tacizleriyle ilgili yapilan konferansta tevfik rustu aras hem inonunun hem mustafa kemalin talimatlarini uygulamaya calisiyordu fakat bir gun iki talimat birbiriyle çatisti inonun mussolininin ne yapicagini kestirebilmek icin gene ihtiyatli davraniyordu tevfik rustu aras mustafa kemali dinledi inonu bunada bozuldu.
diger bir tartisma ataturk orman çiftligine yapilacak bira fabrikasiyla ilgiliydi inonu yapilmamasi gerektigini savunmustu fakat mustafa kemal ciftligin muduruyle konustuktan sonra yapilabilicegine karar verdi hatta bunun devlet eliyle yapilmasini gerektigini dusundu istanbuldaki bomonti raki fabrikasinida devletin almasi gerektigini dusunmustu inonu buna siddetle karsi cikmisti sebebi inonunun cok dindar bi adam olmasi felan degil inonunun karisinin agabeyinin bir raki fabrikasi vardi ona sekte vurulucakti ve o gun yemekte şu konusma gerceklesti.
i- Ne oldu paşam size? Eskiden böyle değildiniz. Artık emirlerinizi hep sofradan mı alacağız? Aramıza Kara Tahsinler giriyor. Konuşmamıza meydan vermiyorlar
m.k.-(yanindakilere) Yahu İsmet Paşa’ya ne olmuş, kendisini çok asabi görüyorum
(mustafa kemal olay buyumesin diye sofrayi erkenden dagitti)
Gece olaysız kapanmıştı ama konuklar gittikten sonra olanları, Salih Bozok’la birlikte köşkte kalan Kılıç Ali şöyle anlatmıştı:
“Önce Atatürk’ün sesi duyuldu: ‘Neydi o sofradaki afra tafranız Paşa Hazretleri? Ne demek istediğinizi açıkça söyleyin bakalım!’ İsmet Paşa, çok yavaş sesle konuşuyordu. Dediklerini iyice duyamıyordum. Tek tük kulağıma ‘hükümet işleri’, ‘azarlanmak’ gibi kelimeler çarpıyordu. Atatürk’ün sesi tekrar yükseldi: ‘Ne demek hükümet azası? Ya benim Devlet Reisi olarak görevim nedir? Yaaa! Demek öyle! Siz bildiğiniz gibi işleri yürüteceksiniz, ben de sizin işlerinizin mühürcübaşısı olacağım! Öyle mi? Sen böyle mi anlıyorsun Başvekilliği? Böyle mi memleket idare edeceksin? Başvekil demek layüsel (dokunulmaz) demek değildir. Elbette yaptığı işler tenkit edilecek. Tenkit edeceklerin en başında da ben geliyorum! Beğenmediklerimi söyleyeceğim, düzelteceksiniz. Sizin göreviniz bu.’ Yine İsmet Paşa konuşmaya başladı. Hükümeti savunmaya çalıştığını anlayabiliyordum. Atatürk on dakika kadar kendisini dinledi, sonra: ‘Siz yorulmuşsunuz Paşa!... Sinirleriniz bozulmuş!.. Yalnız sinirleriniz olsa yine de zarar vermez ama düşünce selametini de kaybetmişsiniz! Acele dinlenmeğe ihtiyacınız var! Size izin veriyorum, yerinize kimin vekâlet edeceğini yarın ajanstan öğrenirsiniz!’...”
bu ne demek sen bi hicsin ismet seni istedigim gibi gorevden alirim yerine gececek adamida herkes gibi gazateden ogrenirsin.Evet baktiginiz zaman buda padisahlik gibi :)
ismet inonu kim ne derse desin zeki bi adamdi boyle kovulmak prestijini sarsicaginda doktordan iki haftalik bi izin ardindan saglik sorunlarindan oturu isten ayrilmak teklifini sundu boylece halk hem gerginligi fark etmiyecek hemde inonu nun prestiji sarsilmayacakti iki taraf icin avatajli gibi gozuksede inonu mustafa kemale hayatinin oyununu oynamisti. Salih Bozok, mustafa kemali uyandırmış ve teklifi iletmişti. mustafa kemal önce, “Hadi ya! Sofrada poz üstüne poz atıyordu. Neden amana düştü bakalım!” demiş ama sonra teklifi kabul etmişti.
en etkileyici tarihi romanlar
malcolm
Göz Yaşartan İran Filmleri
malcolm
malcolm x
malcolm
İllüminati
malcolm
İllüminati
malcolm
Hitler'e Sordunuz Mu? 11. Baskı
malcolm