Josef Stalin, Mao'nun Dışkısını Ne Sebeple İnceletti?

    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2016 - Cumartesi 11:36

    Eski bir Sovyet casusu, Sovyetler Birliği'nin lideri Stalin'in, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu Mao Zedong'un dışkısını inceletip Zedong'un psikolojik portresini çıkartmak istediğine dair kanıtlar bulduğunu iddia etti.

    Eski bir Sovyet casus olan Igor Atamanenko  çok önemli bir iddia ile gündeme geldi. İddiaya göre Sovyetler Birliği'nin lideri Josef Stalin, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu Mao Zedong'un psikolojik portresini çıkarmak için Zedong'a ait bir dışkıyı inceletti.

    Hatta  Igor Atamanenko'nun iddiasına göre Stalin 1940'larda sadece liderlerin psikolojik portresini çıkarmak amacıyla bir dışkı inceleme birimi kurdurmuş. 

    Igor Atamanenko, Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda’ya yaptığı açıklamada “O zaman gizli servislerin bugünkü gibi dinleme cihazları yoktu. Uzmanlarımız, bu yüzden en abartılı bilgi toplama tekniklerini icat ettiler” cümlelerine yer verdi.

    Dışkılar Neden İnceleniyordu? 

    Igor Atamanenko bu soruyu şöyle yanıtlıyor "Örneğin eğer dışkıda yüksek miktarda amino asit Triptofan varsa bu, o kişinin sakin ve ilişki kurulabilir bir insan olduğuna işaret ediyordu. Ancak dışkıda potasyum eksiliği varsa, bu o kişinin sinirli bir mizacı ve uykusuzluk sorunu olduğunu gösteriyordu. Aralık 1949’da Sovyet ajanları Moskova’yı ziyaret eden Çin lideri Mao’nun dışkısını incelediler.Mao için özel tuvaletler yapıldı. Bu tuvaletler kanalizasyon sistemine değil, gizli haznelere bağlıydı." dedi.

    Hatta iddiaya göre Stalin, Mao'nun dışkılarını incelettikten sonra onunla antlaşma imzalamamaya karar verdi. Bu dışkı laboratuvarının Stalin'den sonra göreve gelen Kruşçev'in talimatıyla kapatıldığı belirtiliyor.

    Kaynak: BBC


Tarihiolaylar.com internet sitesinde bulunan bütün içerikler Tarihi Olaylar editörleri tarafından hazırlanmaktadır. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Copyright 2024 - Tüm Hakları Saklıdır.