Atakan BÜYÜKDAĞ ile KAVGAMIZ Kitabı Üzerine Röportaj

    Eklenme Tarihi : 23 Aralık 2016 - Cuma 21:42

    İlk 3 günde ikinci baskısı çıkan KAVGAMIZ kitabının yazarı Atakan Büyükdağ'ı yerinde ziyaret etti ve başarısının sırlarını öğrenmek üzere kendisine kısa birkaç soru sorduk.

    Önceki kitabı Hitler'e Sordunuz Mu? ile adından oldukça söz ettiren Atakan BÜYÜKDAĞ'ın yeni eseri "Kavgamız" çıktığı ilk günden piyasaları alt üst etti ve ilk üç günde ilk baskısını tüketti.

    Biz de Atakan BÜYÜKDAĞ'ın bu başarısının ardında yatan gizemi öğrenmek adına kendisinden randevu aldık ve yerinde ziyaret etmeye gittik.

    Tarihi Olaylar: Merhabalar Atakan Bey, önceki Hitler'e Sordunuz Mu? röportajımızdan beri nasılsınız?

    Atakan Büyükdağ: Merhabalar. Öncelikle hoş geldiniz. Önceki röportajımızdan beri yoğun bir "KAVGAMIZ" hazırlığı içerisindeydim. Kitabı sağ salim çıkardık şimdi daha da iyiyim.

    Tarihi Olaylar: Evet ziyaretimizin sebebi de bir nevi "KAVGAMIZ". Kitabınız ilk üç günde ilk baskısını bitirmiş ve ikinci baskısı çıkmış. Bu ne hız Atakan Bey. Başarınızın sırrı nedir?

    Atakan BÜYÜKDAĞ: Teşekkür ederim. Evet sağolsun takipçilerim yoğun ilgi gösterdiler ve hemen ilk baskıyı tükettik. Başarımın bir sırrı yok bence. Türkiye'de eskiden beri tarihçilerin değinmediği ama dünya tarihini belirleyecek kadar önemli konular üzerine yazdığım için insanlar da yazdıklarıma ilgi gösteriyor. Özellikle tarih bilgimi yerinde araştırmalar yaparak, Avrupa'daki toplama kamplarını, savaş noktalarını gezerek pekiştirdiğimi bilen kişiler tarih bilgimi oldukça önemsizyor, sonucunda da ortaya güzel bir sinerji çıkıyor.

    Tarihi Olaylar: Çok haklısınız. Bu arada bu kitaplarla Türkçe literatüre yaptığınız katkılardan dolayı da ben tüm okuyucularınız adına teşekkür edeyim. Peki bu durumu nasıl karşılıyorsunuz. Yani sizce neden daha önce Avrupa tarihi hakkında detaylı araştırma yapan kişiler olmadı ya da ön plana çıkmadılar?

    Atakan Büyükdağ: Bu biraz eğitim sistemi ile de alakalı. Lisans, lisans üstü ve doktora programları da dahil olmak üzere Avrupa tarihini inceleyen bir program yok denilebilir. Hal böyle olunca da konu ile ilgili bir uzman çıkması zorlaşıyor. Öte yandan araştırılması kolay olmayan bir alandır Avrupa tarihi. İleri derecede yabancı dil ve yerinde araştırma gerektirir.

    Tarihi Olaylar: Kesinlikle. Peki gelelim Kavgamız'a. Öncelikle kitabın ismi neden Kavgamız. Adolf Hitler'in Kavgam kitabı ile bir bağlantısı var mı?

    Atakan Büyükdağ: Kitabın ismini çok düşündüm. Sonunda da "Kavgamız" koymaya karar verdim. Çünkü kitap hem Nazilerden kaçan Yahudi Bilim adamlarının Hitler'e karşı verdiği kavgayı hem de Hitler'in siyasi Yahudi kesmine karşı verdiği kavgayı anlatıyor. Yani her iki taraf da bir kavga veriyor bu kitapta. Adolf Hitler'in Kavgam kitabına ismen bir gönderme var anlayacağınız. Fakat içerik olarak Kavgam ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Kavgam 1925 öncesi dönemi ele alır. Kavgamız, 1933 sonrası dönemi ele alır.

    Tarihi Olaylar: Peki. "Kavgamız"da bizden birşeyler var mı? Yani Türkiye ile alakalı?

    Atakan Büyükdağ: 12'den vuran bir soru oldu. Evet, Kavgamız'da Türkiye'deki eğitim reformu ve Yahudi bilim adamlarının bu reforma katkısı derinlemesine inceleniyor.

    Tarihi Olaylar: Gerçekten çok heyecanlandırıcı. Peki, Kavgamız tek bir kitap mıdır yoksa bir seri midir?

    Atakan Büyükdağ: Kavgamız bir seridir. Bu kitap Kavgamız'ın ilk kitabı "Yahudi Bilim Adamları Hitler'e Karşı"dır. İkincisi ve üçüncüsü hatta belki dördüncüsü ile seri devam edecek.

    Tarihi Olaylar: Avrupa tarihi hakkında ders verecek kıvama geleceğiz desenize. Peki ne kadar sıklıkla bir sonraki kitabı çıkarmayı düşünüyorsunuz?

    Atakan Büyükdağ: Ön hazırlıklarımı yaptığım için sanırım 6-9 ay arası bir vakit yeterli olacaktır.

    Tarihi Olaylar: O zaman sabırsızlıkla Kavgamız II'yi bekliyoruz Atakan Bey. Sizin eserlerinizin tadına doyum olmuyor.

    Atakan Büyükdağ: Çok teşekkür ederim.

    Tarihi Olaylar: Biz teşekkür ediyor ve başarılarınızın daimi devamını diliyoruz.

    ***

    Ve Atakan Bey ile röportajımızı şimdilik burada sonlandırıp yanından ayrılıyoruz.

    Bu arada sizinle de Kavgamız'ın birkaç temin linkini paylaşmak istiyoruz. Bu linklerden dilerseniz tanıtım bültenini okur dilerseniz de satın alım yapabilirsiniz.

    Kitapyurdu: http://www.kitapyurdu.com/kitap/kavgamiz-amp-yahudi-bilim-adamlari-hitlere-karsi/411377.html

    D&R: http://www.dr.com.tr/Kitap/Kavgamiz/Atakan-Buyukdag/Arastirma-Tarih/Politika-Arastirma/Dunya-Politika-/urunno=0000000727260

İlginizi çekebilecek diğer Haberler

Biyografiler

  • Platon CV
    BİYOGRAFİ
  • Adolf Hitler CV
    BİYOGRAFİ
  • Che Guevara CV
    BİYOGRAFİ
  • Jean-Jacques Rousseau CV
    BİYOGRAFİ
  • Ismael Zambada Garcia CV
    BİYOGRAFİ
  • Adam Smith CV
    BİYOGRAFİ
  • Vecihi Hürkuş CV
    BİYOGRAFİ
  • Ömer Hayyam CV
    BİYOGRAFİ
  • Heinrich Himmler CV
    BİYOGRAFİ
  • Salvador Dali CV
    BİYOGRAFİ
  • Deniz Gezmiş CV
    BİYOGRAFİ
  • Karl Marx CV
    BİYOGRAFİ
  • Adile Naşit CV
    BİYOGRAFİ
  • Nejat Uygur CV
    BİYOGRAFİ
  • Mao Zedong CV
    BİYOGRAFİ

Tarihiolaylar.com internet sitesinde bulunan bütün içerikler Tarihi Olaylar editörleri tarafından hazırlanmaktadır. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Copyright 2024 - Tüm Hakları Saklıdır.