Dünyanın En Meşhur Uyuşturucu Kaçakcısı Pablo Escobar Her Yıl Servetinden 2.1 Milyar Dolar Kaybetmiş

    Eklenme Tarihi : 11 Eylül 2015 - Cuma 10:41

    Pablo Escobar'ın hem kardeşi hem de muhasebelerini tutan kişi Roberto Escobar ele aldığı kitabında, tarihin en zengin uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın her yıl 2.1 Milyar $ kaybettiğini ve bu durumu umursamadığını yazdı.

    Haftada 420 Milyon dolarlık geliriyle tarihin en meşhur ve en zengin uyuşturucu baronu Kolombiyalı Pablo Escobar'ın hayatıyla ilgili oldukça şaşırtıcı bilgiler elde edildi.

    Escobar'ın hem baş muhasebecisi hem de kardeşi olan Roberto Escobar, Pablo Escobar ile ilgili bilinmeyenleri kaleme aldığı 'Muhasebecinin Hikayesi: Medellin Kartelinin Şiddet Dünyasının İçinde' kitabında yazdı.

    Roberto, Pablo Escobar'ın nakit destelerini Kolombiya'daki tarlalarda, terk edilmiş ambarlarda ve kurduğu uyuşturucu kartelinin evlerinin duvarlarında sakladığını belirtti.

    "Her Yıl 2.1 Milyar Dolar Kaybediyordu, Fakat Umursamıyordu"

    Roberto Pablo'nun kitabında yazdığına göre Pablo Escobar her yıl 21 Milyar $'ın üzerinde para kazanıyordu. Roberto Escobar'ın belirttiğine göre Pablo Escobar paralarını bir arada tutabilmek için bile her yıl paket lastiklerine aylık 2500 $ harcıyordu. Fakat böylesine büyük paraları saklamak için seçtiği yerler virane yerler olunca her yıl parasının %10'unu farelerin yemesinden ya da su akıntısına denk gelmesinden dolayı kaybediyordu. Fakat Pablo Escobar için gözden çıkarılabilecek bir meblağydı. 

    "2 Milyon Doları Ateşe Verdi"

    Pablo Escobar'ın tek oğlu Juan Pablo Escobar'ın 2009 yılında verdiği bir röportajda anlattıkları da çok ilginç. Juan Pablo'nun anlattıklarına göre, Pablo Escobar bir kış günü kaçarken ailesini ısıtabilmek için 2 Milyon Dolar'ı ateşe vermiş. 

    1993 Yılında Tarihin En İlginç Olaylarından Birisi Yaşanmıştı

    Pablo Escobar, zirve zamanında dünyadaki kokain ticaretinin %80'ini elini tutuyordu. Sadece ABD'ye günde 15 Ton kokain sokuyordu. Bu nedenle de polislerle başı dertteydi. Polisler tarafından aranan Pablo Escobar 1993 yılında her bir polisin başına 3000 dolar ödül koymuştu. Bu ödülü almak isteyen siviller ise o dönem 400 polisi sokaklarda öldürmüştü. 

    Fakat tarihin en zengin uyuşturucu baronu bu savaşı kazanamadı ve 1993'tebir silahlı çatışmada öldürüldü.


Tarihiolaylar.com internet sitesinde bulunan bütün içerikler Tarihi Olaylar editörleri tarafından hazırlanmaktadır. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Copyright 2024 - Tüm Hakları Saklıdır.