Avrupa'da Bilinen En Eski Müslüman Mezarı Bulundu

    Eklenme Tarihi : 29 Şubat 2016 - Pazartesi 15:58

    Güney Fransa'da bilinen en eski Müslüman mezarlığı bulundu. Yüzleri kıbleye dönük olan 3 mezardaki iskeletlerin 8.yy'a ait olduğu düşünülüyor.

    Güney Fransa, Nimes'de bulunan 3 mezar Avrupa'da bilinen en eski Müslüman mezarları oldu. Yüzleri Kabe'ye dönük olan bu 3 mezarın üzerinde yapılan incelemeler sonucunda cesetlerin Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya gelmiş insanlara ait olduğu belirlendi.

    Plos One'da yayınlanan araştırmaya göre, 9 yıl süren araştırmalar ve yapılan radyokarbon testleri sonucunda iskeletlerin 7.yy ve 9.yy arasında bir tarihte yaşadıkları belirlenmiş.

    Araştırma grubu "Tüm verileri göze aldığımızda, Nimes’te bulunan iskeletlerin, Kuzey Afrika’daki Arap genişlemesi sırasında Emevi ordusuna dahil olan Berberiler olduğunu düşünüyoruz. Müslümanların Fransa’ya 8. yüzyılda geldiklerini zaten biliyoruz fakat şu ana kadar bununla ilgili hiçbir materyal bulmamıştık" diyor.

    Kaynak: The Guardian

     


Tarihiolaylar.com internet sitesinde bulunan bütün içerikler Tarihi Olaylar editörleri tarafından hazırlanmaktadır. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Copyright 2024 - Tüm Hakları Saklıdır.