• Bu tank en önemli özelliği Tiger I tankının zırh kalınlığı ile Panther tankının zırh eğim özelliklerinin bir arada kullanılmasıydı. Tiger I tankı ile aynı düşünce ile yapılsa da Tiger II daha ihtişamlı ve korkunç görünüyordu. Tiger II tankının şasesi Jagdtiger adlı taretsiz tank yokedicisinin üretiminde kullanılmıştır. Tiger II'nin ağırlığı taretsiz 68.5, taretiyle beraber 69.8 tonu buluyordu fakat Panzer 4 kadar hareketliydi. Tankın ön kısmındaki zırh kalınlığı 150 ile 180mm arasındaydı. Taretinde bir adet 8.8 cm KwK 43 L/71 top bulunmaktaydı.

    Ağır zırhı ve uzun menzilli topu sayesinde döneminin tanklarına karşı çok üstündü. Özellikle batı cephesinde Müttefik kuvvetlerinin neredeyse hiç ağır tankı yoktu. Bu tanka karşı savunma savaşı vermek de neredeyse imkânsızdı.

    Tiger II tankı; 2500 metreden Amerikan yapımı M4 Sherman, 1800 metreden yine Amerikan yapımı M26 Pershing ve Sovyet yapımı IS-2 tankını, 1200 metreden tüm düşman tanklarını yok edebiliyordu. Naziler bu tankı propaganda için yoğun biçimde kullanmışlardır.

    Bu tankın en büyük sorunu mekanik arızalardı. Tanka cephede acil ihtiyaç olduğundan yeterince denenmemiş ve sorunları giderilmemiştir. Özellikle transmisyon sorunları bazı tankların savaşmadan mürettebatı tarafından terkedilmesine neden oluyordu. Ayrıca çok ağır olamasından dolayı bazen tankı hareket ettirmek için tam gaz verilmesi gerekiyordu. Savaşın sonununa doğru Almanya'daki hammadde sıkıntısı nedeniyle zırhının çelik kalitesi düşüktü, bu da darbe dayanıklılığını azaltıyordu (Ruslar tarafından yapılan testlerde, art arda darbe alan zırhta çatlaklar oluşmuştur). Tüm bunlara rağmen Tiger II, II. Dünya Savaşı'nın en güçlü tanklarındandı. O kadar güçlüydü ki tecrübeli bir mürettebat ile 10 adet Amerikan yapımı M4A1 Sherman'ı yok ettiği asker günlüklerinde yazıldığı bilinir.
  • Evet, birçoğu Rus topraklarında terk edildi. Mekanik arıza çıkınca çözümünü bilen asker eğitilmemişti.
  • Aynen öyle vede maliyeti çoktu ekonomik olarak üretilmesi zordu fakat tam olarak yapılsaydı müthiş bir tank olurdu bi asker günlüğünde 20 m4 sherman tankının hep birlikte tiger 2 tankına saldırıldığı görülmúştü tiger 19 unu yok etmiş ve son tanka ateş ederken tank inflak etmişti Alman Tiger 1 ve Tiger 2 tankları düşmandan çok mekanik arızalar yüzünden kayıp vermişti cünkü bir rus t34 tankına hasar verebilmesi için 100 metre yaklaşması lazımdı m4 shermanlar ise 100 metreden 17 mermi atmaları lazımdı tiger 1 i yok edibilmesı için tigerler ise 1200 ila 2500 (ikisi için ateş edecegi tanka göre degişir) metre yeterliydi.@insearchofsunrise
  • bu tank yanlış hatırlamıyorsam Porche tarafından tasarlanmış ve o dönemin tanklarına göre muhteşem bir yenilik içeriyordu lakin bu özelliğinin yeterince test edilmemesi ve buna rağmen sovyet tanlarının basit yapısı ve de doğuda çamurlu yollar ele alınınca neden başarısız olduğu anlaşılabilir.
  • Test edilmemesi olbilir fakat düşmandan yada çamurlu yoldan bi alakasi yok tiger 1 ve tiger 2 oldukça geniş paletli zrhlı ve optik atış gücüne sahipti tiger tankları düşman tankından yada askerlerden dolayı kayıp verdiği kabul edilmiyor çünkü böylesine gúçlú bir tankı yok edebilecek ozamanki tank yada top yetmiyordu daha çok mekanik arıza yüzünden terk ediliyordu fakat ilerleyen zamanda Almanlarn ham madde skntısı yúzúnden tanklarn çelik kalitesi düşürüldú zaten sayıları azdı vede bunlar karşsna daha modern ve güçlü persing tankları savaş sonundada olsa cepheye sürúlmúşür @denizcan

Bu konuda 1 sayfada toplam 5 adet üst yorum vardır.

  1. Yeni Konu Ekleme

    Bu alana yazacağınız yazı sizin konu başlığınız olacaktır. Eğer konunuz var ise listelenecek, eğer konunuz yok ise yeni konu ekleme sayfasına yönlendirileceksiniz. Konu başlığınızı yazdıktan sonra ileri butonuna yada enter butonuna basınız.

  2. Arama Butonu

    Arama butonuna basarak sayfaya yönlendirileceksiniz.