• Bu tank en önemli özelliği Tiger I tankının zırh kalınlığı ile Panther tankının zırh eğim özelliklerinin bir arada kullanılmasıydı. Tiger I tankı ile aynı düşünce ile yapılsa da Tiger II daha ihtişamlı ve korkunç görünüyordu. Tiger II tankının şasesi Jagdtiger adlı taretsiz tank yokedicisinin üretiminde kullanılmıştır. Tiger II'nin ağırlığı taretsiz 68.5, taretiyle beraber 69.8 tonu buluyordu fakat Panzer 4 kadar hareketliydi. Tankın ön kısmındaki zırh kalınlığı 150 ile 180mm arasındaydı. Taretinde bir adet 8.8 cm KwK 43 L/71 top bulunmaktaydı.

    Ağır zırhı ve uzun menzilli topu sayesinde döneminin tanklarına karşı çok üstündü. Özellikle batı cephesinde Müttefik kuvvetlerinin neredeyse hiç ağır tankı yoktu. Bu tanka karşı savunma savaşı vermek de neredeyse imkânsızdı.

    Tiger II tankı; 2500 metreden Amerikan yapımı M4 Sherman, 1800 metreden yine Amerikan yapımı M26 Pershing ve Sovyet yapımı IS-2 tankını, 1200 metreden tüm düşman tanklarını yok edebiliyordu. Naziler bu tankı propaganda için yoğun biçimde kullanmışlardır.

    Bu tankın en büyük sorunu mekanik arızalardı. Tanka cephede acil ihtiyaç olduğundan yeterince denenmemiş ve sorunları giderilmemiştir. Özellikle transmisyon sorunları bazı tankların savaşmadan mürettebatı tarafından terkedilmesine neden oluyordu. Ayrıca çok ağır olamasından dolayı bazen tankı hareket ettirmek için tam gaz verilmesi gerekiyordu. Savaşın sonununa doğru Almanya'daki hammadde sıkıntısı nedeniyle zırhının çelik kalitesi düşüktü, bu da darbe dayanıklılığını azaltıyordu (Ruslar tarafından yapılan testlerde, art arda darbe alan zırhta çatlaklar oluşmuştur). Tüm bunlara rağmen Tiger II, II. Dünya Savaşı'nın en güçlü tanklarındandı. O kadar güçlüydü ki tecrübeli bir mürettebat ile 10 adet Amerikan yapımı M4A1 Sherman'ı yok ettiği asker günlüklerinde yazıldığı bilinir.
    0 2
  • keşke kaynak olarak wikipedia yıda gösterseydiniz.
    0 0
  1. Yeni Konu Ekleme

    Bu alana yazacağınız yazı sizin konu başlığınız olacaktır. Eğer konunuz var ise listelenecek, eğer konunuz yok ise yeni konu ekleme sayfasına yönlendirileceksiniz. Konu başlığınızı yazdıktan sonra ileri butonuna yada enter butonuna basınız.

  2. Arama Butonu

    Arama butonuna basarak sayfaya yönlendirileceksiniz.