• DeepWeb, Türkçe anlamı ile Derin ağ veya derin internet, internetin çıktığı ilk tarihlerden itibaren arama motorlarının indeksleyemediği verilerin bulunduğu bilgileri içeren binlerce linkten oluşan bir sistemdir. Arama linki verilmeyen veya arama motorları tarafından bulunamayan bütün siteler Deep Web'e dahildir

    İnternet siteleri çeşitli nedenlerden görüntülenmemek isteyebilir. Örneğin; kütüphane arşivleri, kamu ve özel şirket bilgileri gibi genellikle herkes tarafından görülmesi istenmeyen veya indekslenmeleri zor olan içerik taşıdıkları için arama motorlarında görüntülenmek istemezler. Bunların dışında flash siteler, ajaxlı siteler(jQuery ile çalışan), şifre ile girilen siteler, ftp siteler de arama motorları tarafından okunmaları zor olduğu için deep webe dahildir. Güvenlik açıkları oluşmaması için forumlardaki ve sitelerdeki, sistem ve admin klasörleri de otomatik olarak arama sonuçlarında gösterilmez. Deep Web'e ayrıca farklı arama motorları kullanarak da ulaşmak mümkündür.

    California Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre 2001 yılında 7,5 petabayt büyüklüğünde bir verinin deepwebte olduğu tahmin ediliyordu. Başka bir araştırmaya göre ise 2004 yılında deep web'te 300,000 web sitesi faaliyet gösteriyordu ve Shestakov'e göre, 2006 yılında bunun 14,000'i sadece deep web'in Rusça olan kısmındaydı.
    Dark Web Deepweb'in içinde yasadışı içerik paylaşan İnternet sitelerinin tamamı dark web olarak adlandırılır. Yaygın olarak darkweb tanımı deep webin yerine de kullanılır.

    DarkWeb linklerinde çok sayıda yanlış veya doğru illegal veriler bulabilirsiniz. DarkWeb'de bilgi/video/resim indirmek bazen yasadışıdır çünkü bu linklerde devlet sırları, önemli insanların özel bilgileri, +18 müstehcen içerik, çocuk cinsel tacizleri, uyuşturucu satıcılığı, yasal olmayan yollardan silah satışı, kumar ve sayamadığımız birçok yasal olmayan içerikler bulunmaktadır.
  • Aslında deep web Internet dünyasının tamamıdır.Yani bizim kullandığımız bildiğimiz Google'da arayıp ulaşabileceğimiz her şeyi de kapsar.Deep web buzdağına benzetiliyor ve ulaşabildiğimiz kısım buzdağının görünen kısmı olarak geçiyor.Deep webin ayrıca katmanları vardır.İlk katman yani görünen kısmı biliyoruz.Daha sonrasında yukarıda bahsedilen sıradan uyuşturucu,taciz pornolar,silah ticareti vs. geliyor.Biraz ilerleyince üst düzey hackerlar ve hacker grupları geliyor.Hackerlar orada birbirlerini tanıtabileceği ve iletişim kurabileceği özel algoritmalar,sistemler tasarlıyorlar.En alt katmanda ise cia,mossad,mi6 ve dünyadaki diğer istihbarat birimlerinini,hükümetlerin,şirketlerin özel bilgileri ve illegal belgelerinin bulunduğu söyleniyor.Hatta ünlü Wikileaks sızıntısı da buradan olmuştur. Tabiki bu katmanlarda ilerleyebilmek için bir hacker olmak veya ekibinde(hükümet veya kartel için çalış fark etmez) bir hackera sahip olmak zorundasın.
    2. katmana yani görünen internetten sonraki katmana herkes ulaşabilir.Bunun için Tor Browser indirmeniz gerekir.Tabi bunu kullanmadan önce internette belirtilen güvenlik önlemlerini dikate alın ki böbrek.avi olmasın.(yine gerek kötü niyetli insanlar gerek polis)Bir şey satın almayı geçtim bir şey dahi indirseniz tehlikedesiniz.Tabi virüsler,rootkitlerden vs. bahsetmiyorum oradaki içerikten bilgisayarınızı koruyacak bir yazılım ne yazık ki yok.Bunun için linux dağıtımı kullanabilirsiniz (güvenlik isteyenler için). Yok ben sadece merak ettim göz atıyım diyenler pek de tehlike söz konusu olmaz bu durumda , ama baktığınız içeriklere dikkat edin kendinizi kaptırmayın,psikolojiniz çok fena etkilenebilir. Unutmayın oradaki her şey gerçek,aklınıza dahi gelmeyecek pis şeyler görebilirsiniz, herhangi bir sınır yok,gerçek dünyanın bütün kötülüğünün sanal hali.
    Bu yazıyı yazma amacım hiçbir şekilde sizi deep webe özendirmek değildir tam aksine uyarı ve bilgilendirme amaçlı.Herhangi bir mesuliyet kabul etmiyorum.
  • arkadaşlar neye göre? kime göre %80? sonuçta facebook, youtube ve twitter üçlemesini kaç milyon insanın kullandığını söylememe gerek yok. belki başka bir ölçüt vardır, eğer öyleysede bana ölçütü açıklarsanız çok teşekkür ederim...

Bu konuda 1 sayfada toplam 3 adet üst yorum vardır.

  1. Yeni Konu Ekleme

    Bu alana yazacağınız yazı sizin konu başlığınız olacaktır. Eğer konunuz var ise listelenecek, eğer konunuz yok ise yeni konu ekleme sayfasına yönlendirileceksiniz. Konu başlığınızı yazdıktan sonra ileri butonuna yada enter butonuna basınız.

  2. Arama Butonu

    Arama butonuna basarak sayfaya yönlendirileceksiniz.