Ünlü Alman Arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt’in Şanlıurfa’daki Evi Soyuldu
Eklenme Tarihi : 29 Mayıs 2017 - Pazartesi 19:43Göbeklitepe ile ilgili yaptığı araştırmalar ile tanınan ve 2014 yılı Temmuz ayında tatil için bulunduğu Almanya’da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ünlü Alman Arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt’in Şanlıurfa’daki Evi Soyuldu
11k
Okunma
19
Paylaşım
Vefat ettiği 2014 yılına kadar yakın zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl listesine girmesi beklen Göbeklitepe'de araştırmalar yürüten ünlü Alman arkeolog Klaus Schmidt'in Şanlıurfa'daki evi kimliği belirsiz kişiler tarafından soyuldu.
Klaus Schmidt'in eşi Çiğdem Köksal Schmidt olayın hemen ardından sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı: “Bir hafta sonra orada olacaktım. Üç senedir dokunmaya, toplayıp kaldırmaya kıyamadığım hatıralarımızla, hayatımızın oradaki evde kalan izleri ile tekrar karşı karşıya kalmaya gidiyordum…Ama iki gün önce Urfa’daki evimize hırsız girmiş, talan etmişler her şeyi…boş odalarınki ile birlikte yedi adet klimayı sökecek, evin önüne park ettikleri kamyonete yükleyecek kadar fütursuzca hareket edebilen bir grup yapmış her şeyi…hadi bütün klimaları, beyaz eşyayı, satılabilecek her türlü nesneyi aldınız, özel eşyalarla ne işiniz vardı…yatak yorgandan, kalem-kağıda kadar her şeye, başkasına ait olana bu kadar rahat el uzatabilmek nasıl bir adiliktir…”