Mısır Piramtitleri'nin İnanmakta Zorlanacağınız 10 Gizemi

M.Ö. 3000 yıllarına dayanan bir tarihi olan piramitler, gizemlerini hala korumakta. Piramitlerin nasıl inşa edildiği bilinmiyor fakat cevaplanamayan tek soru bu değil. İşte Mısır Piramitleri'nin inanmakta zorlanacağınız gizemleri...

1- Piramit kimin adına yapıldıysa, o kişinin mezarının bulunduğu odaya yılda sadece iki kez güneş girmektedir. Bu günler doğduğu ve tahta çıktığı günlerdir.

2- Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazların çalışmaz, nedeni hala bilinmemektedir.

3- Kirletilmiş suyu Piramit’in içerisinde birkaç gün bekletirseniz, suyu arıtılmış olarak geri alırsınız.

4- Bazı odalara halen ulaşılamamıştır ve içlerinde ne olduğu bilinmemektedir. Araştırmacıların çoğu, ya içinde bulunan labirentte kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini gören hiç olmamıştır.

5- Keops piramitinin taban çevresi, yüksekliğinin iki katına bölündüğünde tam olarak pi=3,1416 sayısı elde edilmektedir.

6- Büyük Piramit, dünyanın kara kitlesinin merkezinde yer almaktadır.

7- Piramit’in içerisine konulan süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.

8- Keops piramitinin inşasında işçilerin olağanüstü bir çabayla günde 10 metreküp taşı üst üste koyduklarını kabul edersek, piramitte yer alan yaklaşık 2.5 milyon metreküp taş, 250.000 gün, yani yaklaşık 664 yılda yerleştirilebiliyor. Hâlbuki piramitler 20 ile 30 yıl arasında bir sürede tamamlanmıştır.

9- Çok ilginç bir bilgi daha, Büyük Piramit ile dünyanın merkezi arasındaki uzaklık, bu piramitin Kuzey kutbuyla arasındaki uzaklığa eşittir.

10- İkameti Gize’de olan üç piramit aralarında bir Pisagor üçgeni olacak şekilde düzenlenmişlerdir. Oluşturulan bu üçgenin kenarlarının birbirlerine göre oranı 3:4:5’dir.


Tarihiolaylar.com internet sitesinde bulunan bütün içerikler Tarihi Olaylar editörleri tarafından hazırlanmaktadır. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Copyright 2024 - Tüm Hakları Saklıdır.